Friss topikok

Facebook

Blogajánló:

Címkék

agresszió (1) ágy (1) ajándék (1) állat (2) altatás (1) alvás (5) Andy Warhol (1) Angelina Jolie (1) anya (24) anyák napja (1) anyaság (1) apa (12) autó (1) baba (16) babakocsi (1) babar (1) baleset (1) bántalmazás (1) Barack Obama (1) barát (1) BBC (1) beszéd (1) betegség (1) bikini (1) biztonság (6) blog (1) blogindító (1) bölcső (1) bölcsőde (1) Boyhood (1) család (4) császármetszés (1) csecsemő (1) Dave Young (1) daycare (1) demográfia (1) depresszió (1) dicséret (1) dilemma (1) Disney (2) divat (3) dizájn (1) egészség (8) Egyesült Államok (1) elalvás (1) életmentés (1) erdei iskola (1) erőszak (1) eszköz (1) étkezés (3) fagyi (1) fegyelmezés (1) feladat (1) félelem (1) féltés (1) felvételi (1) fenyítés (1) férfi (2) férj (1) film (1) fiú (1) foci (1) fotó (12) fotózás (1) függés (1) fulladás (1) gasztro (1) generáció (1) Guiness rekord (1) gyerek (92) gyerekek (1) gyerekmunka (1) gyereknevelés (1) gyerekszáj (1) gyermekjogok (1) gyűjtés (1) haj (1) halál (1) házasság (1) házimunka (1) hercegnő (1) hétköznap (1) hiszti (1) hobbi (1) hőség (1) humor (1) húsvét (1) időbeosztás (1) idős (1) időzavar (1) internet (5) iskola (8) iskolakezdés (1) játék (4) jelnyelv (1) jogok (1) kaland (1) kamasz (1) karácsony (1) Karácsony (1) karrier (1) Katalin hercegnő (1) késés (1) Kína (1) kisebb (1) kisebbek (2) kismama (1) költségek (1) kommunikáció (1) könyv (1) korcsolyázás (1) korhatár (1) középső (1) közlekedés (2) köznevelés (1) kreatív (2) különóra (1) kultúra (1) kutatás (2) kutya (3) Lackfi János (1) lakberendezés (1) lány (1) lelki (1) Lenore Skenazy (2) lista (1) lótusz szülés (1) maci (1) maszat (1) mellrák (1) menza (1) mese (2) mozgás (1) mozi (2) munka (5) művészet (2) múzeum (1) Nagy-Britannia (1) nagyobbak (1) nevelés (14) Norvégia (1) nosztalgia (1) Now I lay me down to sleep (1) nyár (3) nyaralás (1) oktatás (7) oltás (1) olvasás (3) önbizalom (1) öröklés (1) otthon (1) óvoda (2) pedagógia (1) pedálos (1) pizsama (1) pizza (1) placenta (1) pornó (1) pszichológia (1) pszichológus (1) repülő (1) retro (1) Save the Children (1) Steve Hanson (1) stressz (1) Svájc (1) számítógép (1) szín (1) színház (1) szoptatás (5) szülés (5) születés (2) születésnap (2) szülinap (1) szülő (8) szünet (1) tanács (2) tanácsadó (1) tanácsok (1) tankönyv (1) tanszer (1) tanulás (3) társasjáték (1) technológia (1) terápia (1) terhesség (3) természet (1) test (1) testvér (2) testvérek (2) tetoválás (1) tigrisanya (1) tipp (1) tippek (2) tojás (1) torta (1) továbbtanulás (1) trauma (2) újév (1) újszülött (1) UNICEF (1) ünnep (1) utazás (3) üzenet (1) vakáció (1) válás (1) vallomás (1) Varró Dániel (1) vélemény (2) vendégposzt (3) verés (2) videó (2) vízimentés (1) zaklatás (2) zene (1) Címkefelhő

04. december

Hurrá, december van!

Lehet, hogy fura ezt olvasni, de tényleg nagyon szeretjük ezt a hónapot, kollektíve a családban. (Persze a vele járó betegeskedős időszakot kevésbé.) Mert ilyenkor elkezdődik a zsizsegés, lehet várni az ünnepeket, és a legjobbak benne az előkészületek.

koszorú1.jpg

Persze nagyon nehéz várakozni, főleg gyerekkorban, de éppen az a várakozás, ami miatt ez a hónap különlegessé válik. Az ünnep és a szünet mellett ilyenkor várni lehet a hóra is. (Egy hónap múlva már lehet, hogy elegünk van a sötétből, a hidegből, a latyakból, de ilyenkor még minden reggel várakozással indul, hogy vajon ma esik-e a hó.)

Szóval elkezdődtek az előkészületek, elkészítettük az adventi koszorút, némi kavarodás után, megsült az első próba mézes, és mondtam a gyerekeknek, hogy a „cipősdobozon" is kezdjenek el gondolkodni, hogy mit tegyünk bele, mert most a suliban a napközi is csatlakozott az akcióhoz, aztán a Mikulásgyárba is összeállítunk egy csomagot. Bevallom, nem megy mindig könnyen, mert az újra felfedezett régi dolgoktól sem mindig könnyű a gyerkőcöknek megválni.

Tavaly volt egy szép adventi koszorúnk, amihez fenyősen vettem az alapot és azt díszítettük fel. Gondoltam ebben az évben leszedem a karikáról az elszáradt fenyőt és teszek rá frisset, aztán díszítjük. Azonban meglepetés ért, mert miután lebontottam az egészet, a gyerekekkel kimentünk a virágoshoz fenyőgallyat venni, elvileg minden meg volt, a káoszban csak éppen a drót tűnt el, amiből pedig még egy egész tekercs kéne, hogy legyen. Őrült keresés, kisebb dühroham, hogy a saját számításaimat húztam keresztbe. Meg különben is ebben a házban semmit nem lehet megtalálni, mert mindent sikerül olyan jól eltenni, hogy....

De nem hagyjuk elrontani a készülődés hangulatát, anya biciklire pattan, és kivágtázik ismét a virágosokhoz, immár egy mohás korongért. Azért valamennyi maradt a lebontott drótokból, azzal erősítünk rá fenyőgallyat is, mert anélkül nem az igazi. A gyerekek felszúrták a gyertyákat, felkötöztük a díszeket, sőt a korábban elkészített tészta angyalkákból is került rá, hirtelen ötlettől vezérelve. Meg narancskarikákat is szárítottunk a fűtőtesten, ezekkel később egészítettük ki.

koszorú2.jpg

Az angyalkákkal egyébként kicsit megszenvedtünk, mert addig jól ment, hogy kifestettük a tésztát, meg kitaláltuk, hogy milyen legyen, a ragasztó azonban valahogy nem akart megkötni. Így a gyerekek kicsit veszítettek a lelkesedésükből, mert mindig szétesett a csillag vagy az angyal. Pár azonban végül csak elkészült, én meg megyek speckó erős ragasztót vadászni, hogy ez ne legyen akadálya az alkotásnak.

Aztán elkészült a mézeskalács. Egyelőre nincs díszítve, viszont finom lett, és a gyerkőcök ilyenkor hatalmas lelkesedéssel vetik rá magukat. Kapnak belőle bőven az uzsisdobozba is. Persze készül majd a következő adag közelebb az ünnephez.

mézes.jpg

Ha szeretnétek megosztani ti is történeteiteket vagy tapasztalataitokat, akár a többiekkel is, várjuk a leveleket az anyamamablog@gmail.com-ra, vagy megtaláltok minket a Facebookon is.

{AnyaMama}

Szólj hozzá!

gyerek Karácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://anyamama.blog.hu/api/trackback/id/tr815675080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
{AnyaMama}
süti beállítások módosítása