Friss topikok

Facebook

Blogajánló:

Címkék

agresszió (1) ágy (1) ajándék (1) állat (2) altatás (1) alvás (5) Andy Warhol (1) Angelina Jolie (1) anya (24) anyák napja (1) anyaság (1) apa (12) autó (1) baba (16) babakocsi (1) babar (1) baleset (1) bántalmazás (1) Barack Obama (1) barát (1) BBC (1) beszéd (1) betegség (1) bikini (1) biztonság (6) blog (1) blogindító (1) bölcső (1) bölcsőde (1) Boyhood (1) család (4) császármetszés (1) csecsemő (1) Dave Young (1) daycare (1) demográfia (1) depresszió (1) dicséret (1) dilemma (1) Disney (2) divat (3) dizájn (1) egészség (8) Egyesült Államok (1) elalvás (1) életmentés (1) erdei iskola (1) erőszak (1) eszköz (1) étkezés (3) fagyi (1) fegyelmezés (1) feladat (1) félelem (1) féltés (1) felvételi (1) fenyítés (1) férfi (2) férj (1) film (1) fiú (1) foci (1) fotó (12) fotózás (1) függés (1) fulladás (1) gasztro (1) generáció (1) Guiness rekord (1) gyerek (92) gyerekek (1) gyerekmunka (1) gyereknevelés (1) gyerekszáj (1) gyermekjogok (1) gyűjtés (1) haj (1) halál (1) házasság (1) házimunka (1) hercegnő (1) hétköznap (1) hiszti (1) hobbi (1) hőség (1) humor (1) húsvét (1) időbeosztás (1) idős (1) időzavar (1) internet (5) iskola (8) iskolakezdés (1) játék (4) jelnyelv (1) jogok (1) kaland (1) kamasz (1) Karácsony (1) karácsony (1) karrier (1) Katalin hercegnő (1) késés (1) Kína (1) kisebb (1) kisebbek (2) kismama (1) költségek (1) kommunikáció (1) könyv (1) korcsolyázás (1) korhatár (1) középső (1) közlekedés (2) köznevelés (1) kreatív (2) különóra (1) kultúra (1) kutatás (2) kutya (3) Lackfi János (1) lakberendezés (1) lány (1) lelki (1) Lenore Skenazy (2) lista (1) lótusz szülés (1) maci (1) maszat (1) mellrák (1) menza (1) mese (2) mozgás (1) mozi (2) munka (5) művészet (2) múzeum (1) Nagy-Britannia (1) nagyobbak (1) nevelés (14) Norvégia (1) nosztalgia (1) Now I lay me down to sleep (1) nyár (3) nyaralás (1) oktatás (7) oltás (1) olvasás (3) önbizalom (1) öröklés (1) otthon (1) óvoda (2) pedagógia (1) pedálos (1) pizsama (1) pizza (1) placenta (1) pornó (1) pszichológia (1) pszichológus (1) repülő (1) retro (1) Save the Children (1) Steve Hanson (1) stressz (1) Svájc (1) számítógép (1) szín (1) színház (1) szoptatás (5) szülés (5) születés (2) születésnap (2) szülinap (1) szülő (8) szünet (1) tanács (2) tanácsadó (1) tanácsok (1) tankönyv (1) tanszer (1) tanulás (3) társasjáték (1) technológia (1) terápia (1) terhesség (3) természet (1) test (1) testvér (2) testvérek (2) tetoválás (1) tigrisanya (1) tipp (1) tippek (2) tojás (1) torta (1) továbbtanulás (1) trauma (2) újév (1) újszülött (1) UNICEF (1) ünnep (1) utazás (3) üzenet (1) vakáció (1) válás (1) vallomás (1) Varró Dániel (1) vélemény (2) vendégposzt (3) verés (2) videó (2) vízimentés (1) zaklatás (2) zene (1) Címkefelhő

07. június

Lehetetlen Disney-hercegnők

Ahogy a Barbie babákkal kapcsolatban már néhányszor felmerült, hogy lehetetlen méretekkel és anatómiai szerkezettel rendelkeznek, úgy most a Disney rajzfilmek hercegnőit szedte darabokra egy kreatív alkotó.

disney hercegnők.jpg

Azonban nem egyértelmű rosszindulatból, hanem egyben rajzolási tippeket kívánt nyújtani azoknak, akiket a téma érdekel. Az első lépés az összehasonlítás a valódi női arányokkal. Háááát, nem sok a hasonlóság, bár nyilván vannak, akik szeretnének úgy kinézni, mint ezek a figurák, csak kérdés, hogy ez egyáltalán lehetséges-e.

Az egyik „titok" a hatalmas őzike szemekben van, aztán nagyon vékony a nyak, keskeny a váll, határozott és szintén nagyon vékony a derékvonal, csípő alig van, és nagyon-nagyon picikék a lábak. A hercegnők szerencséje az is, hogy kortalanok is, ha több része van is valamelyik mesének, és a karakter elvileg öregszik, valójában az arányai nem változnak.

A lányok arca, ha nem az egzotikus szépségeket nézzük, mint Jázmin, Mulan, vagy Pocahontas hanem mondjuk Belle-t, Hamupipőkét, Csipkerózsikát, akkor az arcok bizony nagyon hasonlók, csak a hajakat kell kicserélni. Szintén kilóg a sorból az első hercegnő, Hófehérke, akinek még sokkal kerekebb volt az arca, és a figura is sokkal inkább gyermeki volt. Ezen a tendencián is látszik az idők és a divatok változása.

disney hercegnők 2.jpg

A hercegnők szinte minden kislány életébe beteszik valamilyen módon a lábukat, ez szinte elkerülhetetlen. Akár ruhadarabok, akár mesefilmek, vagy játék formájában, vagy mindez együttvéve. De aztán ki is növik őket. Ha felnőtt szemmel túl sok is már a figurákat és a meséket körülvevő marketing és árudömping, maguk a filmek kedvesek, és sokszor éppenséggel a mellékszereplő karaktereknek (akik sok esetben állatok, vagy éppen beszélő tárgyak) köszönhetően humorosak is.

Persze alighanem éppen ennek is köszönhető az a trend, hogy a kislányok számára már minden hercegnős és rózsaszín, amitől az ember egy idő után herótot kap, különösen, ha mindig ezt dörgölik az arcába. Ugyanakkor ez nyilván azért van így, mert van rá kereslet. Innentől kezdve a folyamat egy saját farkába harapó kígyó. Az pedig, hogy ebben is lehet mértéket tartani, már nyilván a szülőn múlik, együtt azzal, hogy megmutatja a gyerekeknek az egyéb lehetőségek, egyéb színek létezését is.

Van, aki szinte tiltja a gyerekét a Barbie babáktól, mert annyira természetellenesnek tartja őket. Én őszintén bevallom barbiztam, elég sokáig, élvezetem a babák öltöztetését, talán jobban, mint a rendes játék babákét, azt hogy egy egész életet berendezhettem nekik. Ahogy most a lányom is élvezi velük a játékot, ami az én gyerekkoromból eltett babákkal kezdődött, aztán persze bővült a gyűjtemény. Ugyanakkor nem érzem, hogy torzult volna tőlük a testképem.

Nálatok „tombol" hercegnő mánia? Próbáltok ellene tenni vagy sodródtok az árral? Mert ha másként nem, ajándékként előbb utóbb úgyis bekerül, meg a többieknek is az van az oviban, iskolában...

{AnyaMama}

4 komment

gyerek divat hercegnő kisebb Disney

A bejegyzés trackback címe:

https://anyamama.blog.hu/api/trackback/id/tr205349448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.08. 08:41:03

unokahúgom hetente másik hercegnő. :D

eeffoc 2013.06.08. 08:45:57

De miért kéne ugyanúgy kinézniük, mint az igazi emberek? A többi mesében se élethűek se a kutyák, se a többi állat, mind át van alakítva... Bármilyen ruhát, pizsamát, játékot nézünk

oleszt 2013.06.11. 16:03:58

Nálunk már lecsengőben van a mánia. Igaz, hogy nem arányosak, de ezzel együtt szépek, és ezért szeretik a gyerekek. Én ismerek olyan kislányt, akinek a szülei nem nagyon engedik a barbizást, mert nem is tudom miért, ennek egyenes következménye, ha a kiscsaj nálunk van ebből áll a teljes időtöltés minden formában: filmek, barbinak beöltözés, stb. Egészséges gyerek kinövi ezeket a dolgokat és megérti, hogy az élő ember nem ilyen, ez viszont a szülőn múlik. A tiltás általában nem jön be

Almandin 2013.06.13. 21:56:49

A cikkben is említik, ami nekem is feltűnt: ma a 10 év alatti kislányokon szinte csak rózsaszínes ruhákat látni. Ez már unalmas, pedig szép szín a rózsaszín. Maguk a gyerekek nem unják, hogy szinte mindig hasonló színösszeállításban járnak? Nekem anno mindenféle színű ruhám volt.
A hercegnők amúgy aranyos, kecses figurák, semmi bajom velük.
{AnyaMama}
süti beállítások módosítása