Friss topikok

Facebook

Blogajánló:

Címkék

agresszió (1) ágy (1) ajándék (1) állat (2) altatás (1) alvás (5) Andy Warhol (1) Angelina Jolie (1) anya (24) anyák napja (1) anyaság (1) apa (12) autó (1) baba (16) babakocsi (1) babar (1) baleset (1) bántalmazás (1) Barack Obama (1) barát (1) BBC (1) beszéd (1) betegség (1) bikini (1) biztonság (6) blog (1) blogindító (1) bölcső (1) bölcsőde (1) Boyhood (1) család (4) császármetszés (1) csecsemő (1) Dave Young (1) daycare (1) demográfia (1) depresszió (1) dicséret (1) dilemma (1) Disney (2) divat (3) dizájn (1) egészség (8) Egyesült Államok (1) elalvás (1) életmentés (1) erdei iskola (1) erőszak (1) eszköz (1) étkezés (3) fagyi (1) fegyelmezés (1) feladat (1) félelem (1) féltés (1) felvételi (1) fenyítés (1) férfi (2) férj (1) film (1) fiú (1) foci (1) fotó (12) fotózás (1) függés (1) fulladás (1) gasztro (1) generáció (1) Guiness rekord (1) gyerek (92) gyerekek (1) gyerekmunka (1) gyereknevelés (1) gyerekszáj (1) gyermekjogok (1) gyűjtés (1) haj (1) halál (1) házasság (1) házimunka (1) hercegnő (1) hétköznap (1) hiszti (1) hobbi (1) hőség (1) humor (1) húsvét (1) időbeosztás (1) idős (1) időzavar (1) internet (5) iskola (8) iskolakezdés (1) játék (4) jelnyelv (1) jogok (1) kaland (1) kamasz (1) Karácsony (1) karácsony (1) karrier (1) Katalin hercegnő (1) késés (1) Kína (1) kisebb (1) kisebbek (2) kismama (1) költségek (1) kommunikáció (1) könyv (1) korcsolyázás (1) korhatár (1) középső (1) közlekedés (2) köznevelés (1) kreatív (2) különóra (1) kultúra (1) kutatás (2) kutya (3) Lackfi János (1) lakberendezés (1) lány (1) lelki (1) Lenore Skenazy (2) lista (1) lótusz szülés (1) maci (1) maszat (1) mellrák (1) menza (1) mese (2) mozgás (1) mozi (2) munka (5) művészet (2) múzeum (1) Nagy-Britannia (1) nagyobbak (1) nevelés (14) Norvégia (1) nosztalgia (1) Now I lay me down to sleep (1) nyár (3) nyaralás (1) oktatás (7) oltás (1) olvasás (3) önbizalom (1) öröklés (1) otthon (1) óvoda (2) pedagógia (1) pedálos (1) pizsama (1) pizza (1) placenta (1) pornó (1) pszichológia (1) pszichológus (1) repülő (1) retro (1) Save the Children (1) Steve Hanson (1) stressz (1) Svájc (1) számítógép (1) szín (1) színház (1) szoptatás (5) szülés (5) születés (2) születésnap (2) szülinap (1) szülő (8) szünet (1) tanács (2) tanácsadó (1) tanácsok (1) tankönyv (1) tanszer (1) tanulás (3) társasjáték (1) technológia (1) terápia (1) terhesség (3) természet (1) test (1) testvér (2) testvérek (2) tetoválás (1) tigrisanya (1) tipp (1) tippek (2) tojás (1) torta (1) továbbtanulás (1) trauma (2) újév (1) újszülött (1) UNICEF (1) ünnep (1) utazás (3) üzenet (1) vakáció (1) válás (1) vallomás (1) Varró Dániel (1) vélemény (2) vendégposzt (3) verés (2) videó (2) vízimentés (1) zaklatás (2) zene (1) Címkefelhő

10. február

Hasznos holmik

Már született poszt a felesleges babaholmikról itt a blogon. A szülőket elárasztja a termékek tömkelege, amelyek egy része valóban hasznos, egy másik részét hirtelen ötlettől vezérelve megvesszük, mert úgy gondoljuk, nélküle nem lehet a gyereket felnevelni. Aztán bebizonyosodik, hogy hiába adtunk ki rá nem kevés pénzt, a sarokban porosodik vagy egy fiók mélyén köt ki. Így igazán üdítő, amikor hasznos eszközökre, ötletekre bukkan az ember. 

kesztyűs.jpg

A következő listában lesznek hasznos és inkább ötletes, de azért nem nélkülözhetetlen dolgok egyaránt. Meg egészen jól alkalmazható és egyszerűen megvalósítható ötletek a mindennapok megkönnyítésére.

Így például a következő zsebes tároló az autóban az első ülések hátára. Ez szerény véleményem szerint nagyobb gyerekek számára hasznos, akik már ki tudják szolgálni magukat a zsebek tartalmából és nincs minden szétszórva az ülésen, a földön. Kisebbeknek akkor, ha a szülő hátul ül, és kedveli a rendet. Még egy előny, nem az ülés hátát, hanem zsebes cuccot rugdossa össze a gyerkőc.

zsebes.jpg

Én amúgy nagyon szerettem ezeket az autóban fellógatható szórakoztató eszközöket, nekünk egy állathangokat utánzó, világítós eszközünk volt, amit egy kormányról lehetett irányítani. Az kifejezetten hosszan kiszolgált.

Szintén nagyobbaknak lehet hasznos, egyszerű és nagyszerű, egy üres dvd tok, a vastagabb fajtából, aminek az egyik felébe papírokat illeszthetünk, a másik felébe meg ceruzatartót applikálhatunk, és kész a rajzkészlet, ami ráadásul kemény alapot ad, és már lehet is rajzolni út közben.

dvdtok.jpg

A következő darab ikres anyukáknak ajánlott, pláne, ha még a frizurát sem lehet különbözőképpen formálni, akkor nem árt, ha látjuk, melyik az A és B baby.

iker.jpg

A kötött lovagi sapka is elméletben hasznos darab lehet, hiszen még a gyerek száját is védi, bár az enyémek tuti megőrülnének tőle, nem viselnék el sokáig. Persze kisebbeknél, ha megvan hozzá a megfelelő mese, talán még jó játék is lehet belőle a hóban. (Ha éppen van.)

sisak.jpg

Egy másik ötletes holmi az egymásba kötött kesztyű, igazán kedves, mutatós kis darab, más kérdés, hogy mi történik, ha hirtelen el kell engednünk egymást.

kéztyű.jpg

Az ideiglenes tetoválás hasznos lehet, ha tömeges helyre megyünk és fennállhat a veszélye annak, hogy a gyerek elkóborol. Az ötlet nem rossz, és még le sem szakad, mint mondjuk egy telefonszámos karperec.

tetkó.jpg

Ha egy cumit feláldozunk a gyógyszer beadásához, akkor a szopókát kilyukasztva egyszerűen adagolhatjuk a „nem szeretem" gyógyszert, más kérdés, hogy az ilyen jellegű átverés után nyugtatásra működni fog-e még a cumi, hajlandó lesz-e bevenni még a szájába.

cumis.jpg

Fogfájásra, pedig jegelhetjük is egy kicsit a cumit, ezt alighanem jó mókának fogja tartani a baba. Hiszen nem egy rágókára is ajánlják a lefagyasztást, mint hűsítő módszert. Csak a sok jégből torokfájás ne legyen!

jegescumis.jpg

Folyós nyalóka és jégkrém esetén nagyon praktikus ötlet, hogy egy muffin sütőpapírt húzunk a pálcára, az édesség alá, így nem egyenest a kicsi kezekre folyik a ragacsos, édes lép, ami aztán minden elképzelhető felületre „átterjed".

nyalóka.jpg

Ha megtanítjuk a gyereket úgy inni a szívószálas italból, hogy a felső két szélét tartsa, akkor elkerülhetjük, hogy a markolászástól az ital fele a pólón és minden egyéb máson kössön ki.

dobozos.jpg

Ha pedig egy jó tekergős szívószálat fordítva teszünk a kicsi poharába, akkor ugyan a dolog esztétikája elvész, hacsak nem átlátszó a pohár, viszont nehezebb kirántani, így útközben is biztonságosabban alkalmazható.

szívószál.jpg

Melegben, meg csak játékra is jó lehet, ha egy nagy lepedőt felkötünk, jó erősen, hogy biztonságos legyen, az asztal aljára, a gyerkőc jól elkuckózhat, pihenhet benne. Ráadásul, még kaland is.

függőágy.jpg

Ha félős a kicsi, irthatjuk a szörnyeket például riasztó spray-vel, vagy persze űzhetjük tündér pálcájával, illetve nálunk például egy manó takarította ki a sarkokat, mielőtt társa egy kis tündér elhelyezte volna benne az aznapra szánt szép álmokat.

spray.jpg

Az elfelezett matrica a cipőbe, hogy jó lábra vegye fel a bal és jobb kihívásait éppen csak tanulgató utód, őszintén szólva soha nem jutott volna eszembe, de szerencsére másnak eszébe jutott.

cipő.jpg

Ha nektek is vannak hasznos ötleteitek, bevált praktikáitok, és van kedvetek megosztani a többiekkel, várjuk a leveleket az anyamamablog@gmail.com-ra, vagy megtaláltok minket a Facebookon is.

{AnyaMama}

3 komment

tipp gyerek utazás

A bejegyzés trackback címe:

https://anyamama.blog.hu/api/trackback/id/tr855806975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tejcsokoládé (törölt) 2014.02.11. 07:32:35

Az otletek egy resze jo, de minden bekezdesben leirni a 'gyerkoc' szot kb annyira idegesito es modoros, mint a pocaklako es hasonlo gugyogesek...

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2014.02.11. 07:54:44

@tejcsokoládé: ja, én mondjuk nem vettem észre, pedig én sem szeretem, lehet csak túl korán van még neked :)
amúgy tényleg jók az ötletek, bár van, ami már nálunk nem játszik, de az az asztalos még tuti vállalható, köszi!

AnyaMama 2014.02.11. 08:31:59

@tejcsokoládé: Azért nem minden bekezdésben, csak az utolsó három kép környékén szaladt el velem a ló ebben az irányban, de igyekszem növelni a variációk számát.
{AnyaMama}
süti beállítások módosítása