Friss topikok

Facebook

Blogajánló:

Címkék

agresszió (1) ágy (1) ajándék (1) állat (2) altatás (1) alvás (5) Andy Warhol (1) Angelina Jolie (1) anya (24) anyák napja (1) anyaság (1) apa (12) autó (1) baba (16) babakocsi (1) babar (1) baleset (1) bántalmazás (1) Barack Obama (1) barát (1) BBC (1) beszéd (1) betegség (1) bikini (1) biztonság (6) blog (1) blogindító (1) bölcső (1) bölcsőde (1) Boyhood (1) család (4) császármetszés (1) csecsemő (1) Dave Young (1) daycare (1) demográfia (1) depresszió (1) dicséret (1) dilemma (1) Disney (2) divat (3) dizájn (1) egészség (8) Egyesült Államok (1) elalvás (1) életmentés (1) erdei iskola (1) erőszak (1) eszköz (1) étkezés (3) fagyi (1) fegyelmezés (1) feladat (1) félelem (1) féltés (1) felvételi (1) fenyítés (1) férfi (2) férj (1) film (1) fiú (1) foci (1) fotó (12) fotózás (1) függés (1) fulladás (1) gasztro (1) generáció (1) Guiness rekord (1) gyerek (92) gyerekek (1) gyerekmunka (1) gyereknevelés (1) gyerekszáj (1) gyermekjogok (1) gyűjtés (1) haj (1) halál (1) házasság (1) házimunka (1) hercegnő (1) hétköznap (1) hiszti (1) hobbi (1) hőség (1) humor (1) húsvét (1) időbeosztás (1) idős (1) időzavar (1) internet (5) iskola (8) iskolakezdés (1) játék (4) jelnyelv (1) jogok (1) kaland (1) kamasz (1) karácsony (1) Karácsony (1) karrier (1) Katalin hercegnő (1) késés (1) Kína (1) kisebb (1) kisebbek (2) kismama (1) költségek (1) kommunikáció (1) könyv (1) korcsolyázás (1) korhatár (1) középső (1) közlekedés (2) köznevelés (1) kreatív (2) különóra (1) kultúra (1) kutatás (2) kutya (3) Lackfi János (1) lakberendezés (1) lány (1) lelki (1) Lenore Skenazy (2) lista (1) lótusz szülés (1) maci (1) maszat (1) mellrák (1) menza (1) mese (2) mozgás (1) mozi (2) munka (5) művészet (2) múzeum (1) Nagy-Britannia (1) nagyobbak (1) nevelés (14) Norvégia (1) nosztalgia (1) Now I lay me down to sleep (1) nyár (3) nyaralás (1) oktatás (7) oltás (1) olvasás (3) önbizalom (1) öröklés (1) otthon (1) óvoda (2) pedagógia (1) pedálos (1) pizsama (1) pizza (1) placenta (1) pornó (1) pszichológia (1) pszichológus (1) repülő (1) retro (1) Save the Children (1) Steve Hanson (1) stressz (1) Svájc (1) számítógép (1) szín (1) színház (1) szoptatás (5) szülés (5) születés (2) születésnap (2) szülinap (1) szülő (8) szünet (1) tanács (2) tanácsadó (1) tanácsok (1) tankönyv (1) tanszer (1) tanulás (3) társasjáték (1) technológia (1) terápia (1) terhesség (3) természet (1) test (1) testvér (2) testvérek (2) tetoválás (1) tigrisanya (1) tipp (1) tippek (2) tojás (1) torta (1) továbbtanulás (1) trauma (2) újév (1) újszülött (1) UNICEF (1) ünnep (1) utazás (3) üzenet (1) vakáció (1) válás (1) vallomás (1) Varró Dániel (1) vélemény (2) vendégposzt (3) verés (2) videó (2) vízimentés (1) zaklatás (2) zene (1) Címkefelhő

26. április

Rabszolga a férjem

Miközben a feleség minden idejét lefoglalja az újszülött, a férj szép lassan a háztartás rabszolgájává válik: takarít, mosogat, bevásárol, főz. Aztán az asszony egy szép nap arra ébred, hogy a vicces, kedves férfi sehol nincs.

férfi mosogat_1.jpg

A napokban futottam össze a következő történettel és úgy gondolom, megéri röviden írni róla, és kíváncsi vagyok a véleményetekre is.

Az alaphelyzet a következő: adott egy házaspár, melynek nemrégiben született meg a második gyermeke (az első is még totyogós). A férfi rendes férjként rengeteget segít a házimunkában, kicsit talán túl sokat is. És ez meglepő módon nem az ő, hanem a felesége véleménye.

A férfi végzi a házimunka nagy részét: mos, főz, takarít, bevásárol, miközben persze dolgozik is, mert kímélni szeretné a feleségét, akit teljesen lefoglal a két gyerek.

Eltűnt a mosoly

Az asszony viszont egyfelől attól tart, hogy a férfi túlhajtja magát, másfelől aggasztó jeleket kezdett észrevenni rajta: a korábban vicces, jópofa férfi elkezdett bezárkózni, már ereje sincs a mosolygásra, márpedig (mint a nő mondja) ő nem a munkához való hozzáállása, hanem a személyisége miatt ment hozzá.

Az asszony idejét lefoglalja a két gyerek, a szoptatás, ráadásul az újszülött leginkább csak a karjaiban hajlandó elaludni. Ebben a helyzetben hiába szeretne, nem nagyon tud segíteni a férjének.

A nőnek egyfolytában bűntudata van és úgy érzi, nem tesz eleget azért, hogy levegyen a férje vállára nehezedő terhekből. „Nagyra értékelem a segítségét, de az alap dolgokon túl jobban örülnék neki, ha inkább mellém heveredne, vagy aludna, mint hogy megpróbál úrrá lenni mindenen. Imádom a férjem, ő a legédesebb, legszeretőbb, leggondoskodóbb férfi és csodás apa, de manapság egyre jobban hiányzik a pozitív, mókás oldala. Aggódom, hogy előbb-utóbb belebetegszik a hajtásba" – mondja a nő.

Merre tovább?

Mi lehet a megoldás ebben a helyzetben, mit gondoltok? A szoptatással nincs mit tenni, de én azért mindenképpen beszereznék egy babahordozót, így nem kellene állandóan kézben tartani a gyereket akkor sem, ha másképp nem nyugszik meg.

A másik lehetőség, ami persze erősen pénzfüggő is, hogy legalább átmeneti időszakra és persze csak időnként keríteni valakit, aki segít a háztartási munkákban. Ami anyagilag persze lehet megterhelő, de hosszú távon alighanem kifizetődő, hiszen annál biztosan nem lehet drágább, mint ha a család egyetlen kereső tagja belerokkan a munkába.

Nehezebb kérdés a dolog érzelmi része, amihez viszont őszinteség és nyíltság kell. Hiszen nem kizárt, hogy a férfinek fogalma sincs arról, hogy a feleségének fontosabb lenne egy-egy bújás, ölelés, mint a ragyogó konyha.

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy mindez akár egy enyhe, vagy kezdődő depresszió jele is lehet. Lehet, hogy az, hogy beleveti magát a házimunkába csak a jele annak, hogy valami nem stimmel.

Az újszülött és a sokk

Vannak, akik számára az első gyerek születése jelent sokkot, de akadnak olyanok, nem is kevesen, akiknél a második babával jön el ez a pillanat. Úgyhogy az sem kizárt, a férfi a házimunkával próbálja megtalálni a lelki egyensúlyát, és helyét a kibővült családban. Ebben az esetben viszont talán érdemesebb hagyni, hadd csinálja, nem?

Ebből is látszik, nagyon nehéz általános tanácsokat adni, hiszen minden helyzet más és más, és az apró jeleket csak az tudja összerakni, aki nap nap után együtt él a jelenséggel.

Mit gondoltok?

Ha szeretnétek megosztani ti is történeteiteket vagy tapasztalataitokat, akár a többiekkel is, várjuk a leveleket az anyamamablog@gmail.com-ra, vagy megtaláltok minket a Facebookon is.

{AnyaMama}

19 komment

férfi depresszió otthon házimunka

A bejegyzés trackback címe:

https://anyamama.blog.hu/api/trackback/id/tr195247517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lamb79 2013.04.26. 15:23:37

Nem egyszeru dolog, annyi biztos, de nem lehetetlen. A kornyezetemben van egy pár akik szintén ilyesmi cipoben járnak- talán annyi kulonbséggel hogy az elso gyerek nem volt betervezve. Mindketten kiterjedt baráti korrel rendelkeznek, jó munkahelyekkel de az életuk teljesen megváltozott a gyerekek miatt, és a hirtelen változás miatt problémák is adódtak. Viszont most már minden rendben van- nyitottak egy magánbolcsodét itt, Skóciában a házuk mellett ami mindkettejuket lekoti, elég pénzt termel és így meg tudják osztani az otthoni teendoket.

Ezt a dolgot átbeszéltem a párommal is- mi jovore tervezzuk az elsot. Szerencsére én férfi létemre kifejezetten szeretek fozni, és a házimunka sem esik nehezemre még munka mellett sem. A kérdés az, hogy ki fog tudni még kívulrol besegíteni- szulok, barátok, esetleg a szomszédok mert nem csak az anyagiak számítanak. Idonként mindenkinek szuksége van egy kis friss levegore- én havonta egyszer-kétszer koncertre megyek, ami valószínuleg a gyerek szuletése után is kivitelezheto lesz, és ha a babának már nem lesz állandóan szuksége az anyjára, akkor majd o is mehet megint a torténész-csoportjával konyvtárazni-kapirgálni, vagy egyutt mehetunk valahová. Szerintem megoldható.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.26. 15:39:56

nem tud segíteni az asszony, vagy nem akar?!

zsírmalac 2013.04.26. 15:54:52

Mint írod, újszülöttről van szó, tehát átmeneti időszak, új helyzet - lesz jobb, csak ne felejtsék el ezt tudatosítani magukban.

repecs 2013.04.26. 15:57:08

Ha segítek a munkában, az a baj
Ha pénzt keresek de nincs időm, az a baj
Ha van időm de nem keresek pénzt,az a baj....

Ha szemezek vele, akkor az a baj.
Ha nem szemezek vele, az a baj.
Ha csak öt percig csinálom, az a baj.
Ha egész éjszaka szemezek vele, az a baj.

De ha én odamegyek hozzá, az a baj.
Ha nem megyek oda hozzá, az a baj.
Ha elkérem a számát, az a baj.
Ha nem kérem el a számát, az a baj.

Ha 20-as vagyok, az a baj.
Ha 30-as vagyok, az a baj.
Ha 70-es vagyok, az is baj.
Ha 80-as vagyok - az nem lehetek -, az is baj.

Ha foglak, leteperlek, az a baj.
Ha csak becézgetlek, az a baj.
Vicceset mondok, az nem baj,
sőt, általában az a legkisebb baj.

Hogyha belelátok a fejedbe, az a baj.
De ha nem látok bele a fejedbe, az a baj.
Ha felveszem a papucsot, az a baj.
Ha nem veszem fel, felfázok, az a baj.

Ha elkenem a szemfestéked, az a baj.
Ha vékonyak a falak, az a baj.
Ott egy pók a párnán, az a baj.
Mindjárt jön a Barátok közt, az a baj.

Az a baj, kell valami?
Kell valami? Iszol valamit, az a baj?
Nem, nem iszok semmit, az a baj.
Az a baj, hogy nem iszol, és az a baj, hogy nem iszok.

Kapod? Vágod? Érzed? Érzékeled? Táncoljál, lazulj, megteszed?
Hallod? Fogod? Megvan? Kened? Tapasztalod? Frankón? Követsz? 2x

Ha túlfőzöm a tésztát, az a baj.
De ha kicsit nyers a közepe, az a baj.
Ha nincs benne elég citrom a teában, az a baj.
Ha túl sok a méz, akkor meg az a baj.

Ha elfogy a dohányom, az a baj.
Ha elfogy a papírom is, az is baj.
Ha nem fogy el, az is baj,
mer' odajössz lejmolni, az a baj.

Nincs kedvem akárkinek adni, az a baj.
Ha tahó módon kérsz, az is baj.
De ha nem adok, az is baj.
Adok, azt megszokod, az a baj.

Ha ide megyek szórakozni, az a baj.
Ha oda megyek, szórakoznak, az a baj.
Ha jó a zene, sokan vannak, az a baj.
Ha rossz a zene, sokan vannak, az a baj.

Nem is tudom, mit keresünk itt, az a baj.
A barátaid meg milyenek, az a baj.
Azér' nem megyek oda, mer' az a baj.
Az arca a baj, az arc a baj.

Hogy én sodorjam meg, az a baj.
Mer' nem tudsz sodorni, az a baj.
Akkor meg minek kérsz? Ez a baj.
Tüzet is én adjak? Az a baj.

Azt hiszed, hogy füves, az a baj.
Mer' nem láttál még ilyet, az a baj.
Ezt mindig el kell mondanom, ez a baj.
Szerinted még nem unom? Ez is baj.

Ha hungarofób vagy, az a baj.
Ha szabadkőműves vagy, az a baj.
Ha dialektikus materialista vagy, az a baj.
Ha semmilyen nem vagy, az a baj.

Kapod? Vágod? Érzed? Érzékeled? Táncoljál, lazulj, megteszed?
Hallod? Fogod? Megvan? Kened? Tapasztalod? Frankón? Követsz?

Ha belépünk az Unióba, az a baj.
Ha nem megyünk a tuti jóba, az a baj.
Ha otthon nevelek disznót, az a baj.
Ha nem nyitok cukrászdát Bécsben, az a baj.

Ha aneszteziológust hívok a csirkéhez,
és aztán szívlapáttal csapom agyon, az a baj.
Libát töm a mama, az a baj.
De miért? - teszi föl a kérdést, az a baj.

Ha frissen iszom a tejet, az a baj.
Ha felforralom, fertőtlenítem, az a baj.
Kiveszem a spájzból, az a baj.
Ha a kiskanalat nem oda rakom vissza, az a baj.

Azt mondod, sokat szívok, az a baj.
Az a baj, hogy semmi közöd hozzá, az a baj.
Meg idejössz, azt' dumálsz nekem, az a baj.
És nem hagyod abba, az a baj.

És nem figyelsz, hogy nem érdekel, az a baj.
Az, amit mondasz: az a baj.
Meg illetlen is vagy, az a baj.
Mással beszélek - nem zavar?

Hogy nem vársz, amíg befejezem, az is baj.
Vagy akkor kérj elnézést, abból nem lehet baj,
de hogy bunkó vagy, az nem csak neked baj,
de hogy nem tudsz róla, az a legnagyobb baj.

Én tudom magamról, ez kisebb baj.
De legalább törekszem egy kicsit, az nem baj.
Na, mindegy, ez az én problémám, ez a baj.
Csak engem izgat, az a baj.

Pedig izgathatna még valakit, az nem lenne baj.
Jól felizgathatna valakit, abból nem lenne baj.
Az jót tenne nekem is. Az csak nem baj,
hogy vágyom rá egy kicsit... Szerinted, baj?

Kapod? Vágod? Érzed? Érzékeled? Táncoljál, lazulj, megteszed?
Hallod? Fogod? Megvan? Kened? Tapasztalod? Frankón? Követsz?

Kapod?

hot-spot (törölt) 2013.04.26. 16:17:57

Fúh bazzeg!
Mi lehet a megoldás,vajh mi?
Mondjuk ha a nő is felemelné néha az egészen biztosan 120 kilóra hízott hátsóját,és kivenné a férje kezéből a házimunkát néha.De valami azt súgja,hogy ez a történet erősen sántít valahol és a valóság az,hogy a nő szült kettőt,elhízott és ha a férje nem akar a koszba belefulladni és éhen halni,akkor kénytelen minden munkát a nyakába venni.Továbbá rájött hogy egy lusta tehenet vett feleségül.
Még továbbá apuka is el tudná néha altatni azokat a gyerkőccöket.A nő meg jó lenne ha nem keresne állandó kifogásokat mindenre.

vladimir964 2013.04.26. 16:40:22

Tipikus eset. Pszichológus ismerősömmel beszélgettem pont e témáról, és elgondolkodtató dolgot mondott: hazánkban még felhördülésszámba megy, de a pároknak évente több alkalommal KETTESBEN el kell utazniuk valahová pár naprta, vagy "tehermentesíteni" magukat ennek lehetetlensége esetére pár napra többször évente. Ergo gyerek nélkül, csak ketten egymással törődve. Nálunk maximálisan bejött, és a gyerek sem sínyli meg. Vagyis egy gyerek nem kell feltétlenül rabszolgasorba taszítsa a szüleit.

fuhur 2013.04.26. 16:41:39

Két gyerek mellett a házimunka még bőven megosztható. A kicsit egy hét sírás alatt le lehet szoktatni a kézben alvásról. Két ekkora gyerek mellett van az anyának legalább 2 órája napközben mikor minden gyerek alszik ezalatt a házimunka jó része elvégezhető.

Ja és a legfontosabb, ne csak a gyerek szoptatásával legyen minden rendben.

indapass90210 2013.04.26. 17:09:26

@hot-spot: nekem is valami hasonló ugrott be. Bár nem tudom miért kell a mosásba és mosogatásba belehalni. Azért egy mosógép meg mosogatógép azért manapság már nem luxus (kivéve, ha zsigamarcell és pintérsándor az ember munkáltatója az ehhez tartozó 47k forinttal).

Takarítani meg általában elég kéthetente, ha nem jár össze az ember mindent és nem extraporos utcára nyit ablakot, és a bevásárlás is általában megvan 1-2 óra alatt akár két hónapra előre.

zsírmalac 2013.04.26. 17:49:01

@hot-spot: Nem értek egyet. Újszülöttről van szó. A nő nyilván kialvatlan. Továbbá valószínűleg rátört a szuperanyasági mánia is (ez esetben szuperanyaságon azt kell érteni, hogy minden percét a kisbabára fordítja).
Megoldás: szólni kell, ha valami nem tetszik. És nem kell ragyognia annak a lakásnak, bármelyik szülő (ön)kiszipolyozása árán nem. Néma gyereknek...

zsírmalac 2013.04.26. 17:51:42

@Dövan: Én se értem, mit kell állandóan takarítani. Bár nyilván többet kell, ha kisgyerek ill. kisbaba van a háznál, mint egyébként, de azért nem erre kellene fordítani az otthon töltött idő nagy részét.
Mondjuk nem könnyű ellenállni az anyós/anya/szomszéd Mari néni irányából érkező nyomásnak, hogy "úristen! egy porszem! megbetegszik szegény gyermek!" meg "bezzeg a Kovács Pistáné, az reggel nyolcra puccba vágja a házat".

teknős 2013.04.26. 18:19:48

A történet rossz oldalról van megvilágítva. Olyan azért nincs, hogy egy anyát teljesen lefoglal a két gyerek. Átmenetileg lehet, de hosszútávon nem. Vagy ha igen, akkor ne hazudjon magának az anyuka. Akkor olyan prioritásokat állít fel és ezt be kell ismerni. Maga előtt természetesen.
A másik, hogy a pasast nem a házimunka nyomasztja, hanem a felelősség, amit a család rak rá.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.04.26. 18:24:58

@zsírmalac:
Nálunk van 3 macska és két vizsla, sokat vannak bent a házban is.
Nemsokára jön a gyerek.

Egy csomó ismerős meg vén szomszéd:
"Ugye a kutyákat elzárjátok egy karámba, ha megszületik a gyerek?"

Bakker... Nem akarunk egy steril környezetet, hogy a gyerek egy kosz-szemet se lásson. Értelemszerűen a háló-fürdőszoba részbe nem jönnek be az állatok, de ez eddig is igy volt.
Már kinéztem egy robotporszivót a nappaliba, ami a behordott kosz és elhullajtott szőr 80%-át felszedi napi szinten, a többi meg marad a normális takaritásra.
Mosogatógép van, eddig sem okozott gondot megpakolnom és bekapcsolni.
Főzés helyett meg hétköznap eddig is egyetemi menzára jártunk, mert két emberre kaját gyártani teljesen gazdaságtalan. Ételhordó, és hozom haza a zabát...

Szerintem minden megoldható.
De aztán lehet jelentkezek egy vendégposzttal, hogy mennyire nem működik ez a gyakorlatban :D

zsírmalac 2013.04.26. 19:02:14

@Kőmíves Kelemen: "Főzés helyett meg hétköznap eddig is egyetemi menzára jártunk, mert két emberre kaját gyártani teljesen gazdaságtalan."

Ez is az a kategória, aminek hallatán egy rakás nagynéni meg szomszédasszony meg bezzeganya sipákolásba kezd, hogy úristen, milyen háziasszony az ilyen, aki még a gyerekét és a férjét sem képes megetetni?
Szerintem ti csináljátok jól. Nem attól boldog a poronty gyerekkora, hogy minden bio vagy műtőtisztaságú, hanem attól, hogy sok élvezetes órát tölthet együtt a szüleivel. (Nyilván törekszik az ember arra, hogy egészségesen étkezzen, de azért nem kell belepistulni.)

panna cotta 2013.04.26. 19:06:28

Szerintem teljesen normális amit az apa csinál. Végre egy férfi, aki segít otthon, és nem ül le a tv elé sörrel, közben az asszonyra ráreccsenve, hogy hol van má az a ku..a vacsora, meg mér nem tiszta a lakás. Hát szerintem jól csinálja. nem mosolyog? A francba! Lehet, hogy életében először megérti, hogy egy nő mit csinál egész életében, hogy neki kényelmes, csak pénzkeresettel eltöltött napjai legyenek.
Menjen minden olyan pasi a búsba, aki nem képes segíteni otthon. Mit gondolnak, hol élünk? Valahol muszlimországban bakker?

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.04.26. 19:11:12

@zsírmalac:
Ezen a menzán (nem túlzok) lehet 4-5 féle levesből, és kb 20 féle főételből válogatni.
Volt időszak amikor nagyon szarul főztek, de most már jónak mondható a minőség.
Általában 1000-1200 Ft/fő áron megkajálunk (fél adag leves, főkaja, savanyúság, 2 dl üditő). És nem kell minden nap ugyanazt enni, mint amikor 2 emberre főzne az ember, és megmarad másnapra/harmadnapra...
Hétvégente főz rendesen a párom, süt sütit is, bőven elég akkor órákat toporognia a konyhában.
(én a konyhában a mikróban vagyok hajlandó "főzni", meg nyáron grillezek)

Miumiu 2013.04.26. 19:43:42

és azok a gyerekek a nap 24 órájában ébren vannak és bőgnek ha nem kapnak állandó figyelmet? Ezt azért erősen kétlem... az meg a másik, hogy az ölben alvásról le lehet szoktatni, eleinte persze sír és általában megsajnálják és felveszik, na ezt nem szabad. Nem lesz semmi baja és nem lesz belőle lelkileg roncs felnőtt attól, hogy anyuka nem rohan be rögtön elringatni. A babák sem hülyék ha egyébként semmi bajuk nincsen csak figyelemre vágynak, akkor egy idő után abbahagyják a sírást és elcsendesednek. Nem hiszem, hogy olyan őrült nehéz dolog lenne berakni egy adag mosást, vagy elmosogatni amíg az egyik alszik a másik meg eljátszik vagy néz valami mesét a tévében, netán ebéd után alszik. Sőt tovább megyek ideális esetben van 2 pár nagyszülő, akik néha be tudnak segíteni.
Amúgy a gyerekek mellett a feleségnek magával is illik foglalkozni, mikor volt pl. utoljára fodrásznál kozmetikusnál? Vagy zsíros hajjal, bébiételes pólóban szolgálja ki a gyerekeket egész nap, a férj meg már inkább mos-főz-takarít, csak ránézni ne kelljen? Amúgy van olyan nő, aki pár hónappal a szülés után még dolgozni is kénytelen visszamenni mégis meg van oldva a gyerek is meg a házimunka is. Sőt még olyan nő is van aki egyedül neveli a kisgyerekét, tehát ott a gyerek, dolgozik és mellette a házimunka teljessége is rá hárul. :) Valójában csak akarás és elhatározás kérdése...

zsírmalac 2013.04.26. 19:53:54

@Miumiu: "Sőt még olyan nő is van aki egyedül neveli a kisgyerekét, tehát ott a gyerek, dolgozik és mellette a házimunka teljessége is rá hárul. :)"
Mondjuk ezt sem nevezném éppen ideális felállásnak, ahogy azt sem, ha dolgozik is, és minden otthoni feladat őrá hárul. Ez a másik véglet.
De értem, miért írod.
Az arany középutat kell megtalálni.

AskmeLater30 2013.04.26. 20:03:42

Sajnálom az ilyen szerencsétleneket. Nem a gyerek miatt van ez, hanem a feleség miatt. És persze a férj miatt, aki nem ül le megbeszélni, hanem tűr aztán persze besokall és lelép.
Érdekes módon nálunk sosem volt ilyen gond, 3 gyerek van, a feleségem vitte tovább a háztartásnak azt a részét, amit amúgy is ő vitt a gyerekek előtt. Én meg csináltam a saját dolgomat, ahogy korábban is. Persze ehhez olyan férj kell, akinek nem az a házimunka, hogy hazaérve leveti magát a tv elé és a konyhába csak sörért megy be.

Haloperidol 2013.04.29. 17:18:01

Brit tudosok kutatasai szerint amelyik haztartasban a ferfi vegzi a hazimunkat, atlagosan heti 1-2x szex van, ahol a no, ott atlagosan 3-4. (Ez nem magyar, hanem angliai felmeres.)

A nok, ha nem vigyaznak, kiherelhetik aput. :)
{AnyaMama}
süti beállítások módosítása