Friss topikok

Facebook

Blogajánló:

Címkék

agresszió (1) ágy (1) ajándék (1) állat (2) altatás (1) alvás (5) Andy Warhol (1) Angelina Jolie (1) anya (24) anyák napja (1) anyaság (1) apa (12) autó (1) baba (16) babakocsi (1) babar (1) baleset (1) bántalmazás (1) Barack Obama (1) barát (1) BBC (1) beszéd (1) betegség (1) bikini (1) biztonság (6) blog (1) blogindító (1) bölcső (1) bölcsőde (1) Boyhood (1) család (4) császármetszés (1) csecsemő (1) Dave Young (1) daycare (1) demográfia (1) depresszió (1) dicséret (1) dilemma (1) Disney (2) divat (3) dizájn (1) egészség (8) Egyesült Államok (1) elalvás (1) életmentés (1) erdei iskola (1) erőszak (1) eszköz (1) étkezés (3) fagyi (1) fegyelmezés (1) feladat (1) félelem (1) féltés (1) felvételi (1) fenyítés (1) férfi (2) férj (1) film (1) fiú (1) foci (1) fotó (12) fotózás (1) függés (1) fulladás (1) gasztro (1) generáció (1) Guiness rekord (1) gyerek (92) gyerekek (1) gyerekmunka (1) gyereknevelés (1) gyerekszáj (1) gyermekjogok (1) gyűjtés (1) haj (1) halál (1) házasság (1) házimunka (1) hercegnő (1) hétköznap (1) hiszti (1) hobbi (1) hőség (1) humor (1) húsvét (1) időbeosztás (1) idős (1) időzavar (1) internet (5) iskola (8) iskolakezdés (1) játék (4) jelnyelv (1) jogok (1) kaland (1) kamasz (1) Karácsony (1) karácsony (1) karrier (1) Katalin hercegnő (1) késés (1) Kína (1) kisebb (1) kisebbek (2) kismama (1) költségek (1) kommunikáció (1) könyv (1) korcsolyázás (1) korhatár (1) középső (1) közlekedés (2) köznevelés (1) kreatív (2) különóra (1) kultúra (1) kutatás (2) kutya (3) Lackfi János (1) lakberendezés (1) lány (1) lelki (1) Lenore Skenazy (2) lista (1) lótusz szülés (1) maci (1) maszat (1) mellrák (1) menza (1) mese (2) mozgás (1) mozi (2) munka (5) művészet (2) múzeum (1) Nagy-Britannia (1) nagyobbak (1) nevelés (14) Norvégia (1) nosztalgia (1) Now I lay me down to sleep (1) nyár (3) nyaralás (1) oktatás (7) oltás (1) olvasás (3) önbizalom (1) öröklés (1) otthon (1) óvoda (2) pedagógia (1) pedálos (1) pizsama (1) pizza (1) placenta (1) pornó (1) pszichológia (1) pszichológus (1) repülő (1) retro (1) Save the Children (1) Steve Hanson (1) stressz (1) Svájc (1) számítógép (1) szín (1) színház (1) szoptatás (5) szülés (5) születés (2) születésnap (2) szülinap (1) szülő (8) szünet (1) tanács (2) tanácsadó (1) tanácsok (1) tankönyv (1) tanszer (1) tanulás (3) társasjáték (1) technológia (1) terápia (1) terhesség (3) természet (1) test (1) testvér (2) testvérek (2) tetoválás (1) tigrisanya (1) tipp (1) tippek (2) tojás (1) torta (1) továbbtanulás (1) trauma (2) újév (1) újszülött (1) UNICEF (1) ünnep (1) utazás (3) üzenet (1) vakáció (1) válás (1) vallomás (1) Varró Dániel (1) vélemény (2) vendégposzt (3) verés (2) videó (2) vízimentés (1) zaklatás (2) zene (1) Címkefelhő

17. augusztus

Tanszervásárlás - egy helyen nem megy

Megkezdtük a beszerzéseket, a dolog nem egyszerű. Mindent egy helyen megtalálni, legalábbis nekem, nem sikerült. Különösen, ha két gyerekről, két listáról van szó. Úgy rohangáltam a kezemben a papírcetlikkel a sorok között, miközben keresgéltem, próbáltam összehasonlítani az árakat, pipálni, ami már megvan, közben zsonglőrködni és reagálni a záporzó kérdésekre, hogy öröm volt nézni.

sulicucc.jpg

Közben az agyamban prörög a mentális lista is, hogy majd még benti cipőt kell venni mindkettőnek, aztán otthon megpróbálni a tornacipőket, amiket remlhetőleg nem nőttek ki 3 hónap alatt.

A füzetek nagy részét sikerült legalább a nagyobbnak egy helyen beszerezni, mert ott volt olyan autós-fiús, ami neki tetszett, és bár egy kategóriával a sima füzet felett volt árban (119 Ft.), azért mégsem volt extrém sok, így legalább csak átlátszó borító kell rá, nem dizájnos. A kisebbnek, aki másodikos lesz az egyik könyvesboltban kapható meseregények ihlette füzeteket vettünk, örültem, amikor megjelentek, mert bár ezek sem olcsók, majdnem 200 forint egy, viszont szereti a fent említett regényeket, így egyéni és számára kedvesek lesznek a füzetek, ha attól nem is mindig boldog, hogy írni kell beléjük.

Az egyik boltban a rajzlapok teljesen le voltak rabolva, legyen szó famentesről vagy félfamentesről, így ezt másutt kellett beszereznünk. Így egyelőre három helyen jártunk vásárolni, két hipermarketben és egy kis boltban, de még mindig nem teljesítettük a listát, mivel a gyerekeim rajz szakosak, így nem mindegy a festékek, pasztellek márkája sem, meg van adva, hogy mit kell beszerezni, ezek pedig általában nem kaphatók „sima" boltokban, így alighanem még egy papír-írószerbe is el kell látogatnom.

Összefoglalom a legnagyobb kihívásokat: a speciális rajzos holmik, a kicsi, de éles olló, A/3-as félfamentes rajzlap. Eddig, nagyjából 10.000 forintot költöttünk a tanszerek beszerzésére, de mint írtam, még a cipők hátravannak, szerencsére amúgy tornaholmi, uzsonnás, stb. megvannak, abból nem kell új, meg a táska és a tolltartó sem rongyolódott még el. Tankönyvek ügyében is igazán szerencsések vagyunk, mert az önkormányzattól minden a kerületben bejelentett gyerek ingyen kapja a könyveket.

Emlékszem gyerekkoromban fóliáztuk a könyveket, füzeteket, nagyon élveztem, hogy kezelhetem a gépezetet, vágtam, „forrasztottam" bőszen, bár nem mindig egyenesen. Ezek az öntapadó csíkkal ellátott, méretre vágható borítók nagyon praktikusak, és főleg gyors vele az ügykezelés. Ez főleg akkor jó, amikor megérkezik az összes könyv és azokat, lehetőleg másnapra már glédába kell vágni, főként, hogy ilyenkor még a kis hajcsárok is lelkesek, hogy csináljuk, csináljuk.

Ti hogy álltok a beszerzésekkel?

{AnyaMama}

2 komment

gyerek iskola tanszer

A bejegyzés trackback címe:

https://anyamama.blog.hu/api/trackback/id/tr845464399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oleszt 2013.08.21. 12:07:56

A/3-as rajzlap szinte mindenhol kapható már, legfeljebb a készlet fogyhat ki. Engem érdekelne mi a különbség a famentes és műszaki rajzlap között, mert nekünk mindkettő volt a listán külön feltüntetve. Szerintem nem sok.
Ollót sikerült a t..coban vennem nagyon jót, otthon is használják 3 éve, és még vág mindent :) és nem volt drága, ilyen kis színes iskolás olló. Viszont első alkalommal a gyurmát megvettem kis papírboltban, mert az biztosan jó minőségű. A tantónéni első alkalom után lecseréltette, mert használhatatlan volt. Akkor az anyósom által 100 forintos boltban otthonra vásárolt gyurmát küldtem be hirtelen, és még a harmadik évet is ki fogja bírni. Ezt csak azért írtam le, mert sokan esküsznek a kis szaküzlet készleteire mint minőségre, hát nekem nem jött be. Az A/4-s rajzlapot ő vágta A/3-ból, mert nem tartott készleten.

Mille38 2013.08.29. 21:38:14

@oleszt: A famentes nem teljesen fehér, a műszaki rajzlap igen. Nálunk a rajztanár az utóbbit kérte csak.
Nálunk egyébként csak holnap lesz a bevásárlás, eddig nem értem rá, a könyveket meg úgyse kaptuk még kézhez. Majd állítólag kedden...
{AnyaMama}
süti beállítások módosítása