Friss topikok

Facebook

Blogajánló:

Címkék

agresszió (1) ágy (1) ajándék (1) állat (2) altatás (1) alvás (5) Andy Warhol (1) Angelina Jolie (1) anya (24) anyák napja (1) anyaság (1) apa (12) autó (1) baba (16) babakocsi (1) babar (1) baleset (1) bántalmazás (1) Barack Obama (1) barát (1) BBC (1) beszéd (1) betegség (1) bikini (1) biztonság (6) blog (1) blogindító (1) bölcső (1) bölcsőde (1) Boyhood (1) család (4) császármetszés (1) csecsemő (1) Dave Young (1) daycare (1) demográfia (1) depresszió (1) dicséret (1) dilemma (1) Disney (2) divat (3) dizájn (1) egészség (8) Egyesült Államok (1) elalvás (1) életmentés (1) erdei iskola (1) erőszak (1) eszköz (1) étkezés (3) fagyi (1) fegyelmezés (1) feladat (1) félelem (1) féltés (1) felvételi (1) fenyítés (1) férfi (2) férj (1) film (1) fiú (1) foci (1) fotó (12) fotózás (1) függés (1) fulladás (1) gasztro (1) generáció (1) Guiness rekord (1) gyerek (92) gyerekek (1) gyerekmunka (1) gyereknevelés (1) gyerekszáj (1) gyermekjogok (1) gyűjtés (1) haj (1) halál (1) házasság (1) házimunka (1) hercegnő (1) hétköznap (1) hiszti (1) hobbi (1) hőség (1) humor (1) húsvét (1) időbeosztás (1) idős (1) időzavar (1) internet (5) iskola (8) iskolakezdés (1) játék (4) jelnyelv (1) jogok (1) kaland (1) kamasz (1) karácsony (1) Karácsony (1) karrier (1) Katalin hercegnő (1) késés (1) Kína (1) kisebb (1) kisebbek (2) kismama (1) költségek (1) kommunikáció (1) könyv (1) korcsolyázás (1) korhatár (1) középső (1) közlekedés (2) köznevelés (1) kreatív (2) különóra (1) kultúra (1) kutatás (2) kutya (3) Lackfi János (1) lakberendezés (1) lány (1) lelki (1) Lenore Skenazy (2) lista (1) lótusz szülés (1) maci (1) maszat (1) mellrák (1) menza (1) mese (2) mozgás (1) mozi (2) munka (5) művészet (2) múzeum (1) Nagy-Britannia (1) nagyobbak (1) nevelés (14) Norvégia (1) nosztalgia (1) Now I lay me down to sleep (1) nyár (3) nyaralás (1) oktatás (7) oltás (1) olvasás (3) önbizalom (1) öröklés (1) otthon (1) óvoda (2) pedagógia (1) pedálos (1) pizsama (1) pizza (1) placenta (1) pornó (1) pszichológia (1) pszichológus (1) repülő (1) retro (1) Save the Children (1) Steve Hanson (1) stressz (1) Svájc (1) számítógép (1) szín (1) színház (1) szoptatás (5) szülés (5) születés (2) születésnap (2) szülinap (1) szülő (8) szünet (1) tanács (2) tanácsadó (1) tanácsok (1) tankönyv (1) tanszer (1) tanulás (3) társasjáték (1) technológia (1) terápia (1) terhesség (3) természet (1) test (1) testvér (2) testvérek (2) tetoválás (1) tigrisanya (1) tipp (1) tippek (2) tojás (1) torta (1) továbbtanulás (1) trauma (2) újév (1) újszülött (1) UNICEF (1) ünnep (1) utazás (3) üzenet (1) vakáció (1) válás (1) vallomás (1) Varró Dániel (1) vélemény (2) vendégposzt (3) verés (2) videó (2) vízimentés (1) zaklatás (2) zene (1) Címkefelhő

11. november

Felesleges babaholmik

Na, ez tipikusan a bőség zavara, amikor az ember jó dolgában már nem tudja, hogy mit csináljon. Ilyenkor úgy érzem, már nem tudnak mit kitalálni, hogy valami eladható legyen azon az alapon, hogy a gyerekének úgyis mindenki megvesz mindent. Nem irigylem a kreatívokat, akiknek ki van adva a feladat.

kezdő.jpg

Persze nem mondom, hogy néha extrém ötletekből nem sülhetnek ki nagyon jó dolgok, amik aztán rendszeres használatba kerülnek, de legyünk őszinték, a következő eszközökből némelyik a normalitás határát súrolja.

popóventillátor.jpg

Kezdjük rögtön a „babapopó ventilátorral". Hát, nem tudom, hogy kinek van ideje egy popsitörlő helyett ventilátorral fújkálni hosszasan a gyerek fenekét, bár a csiklandozó levegővel eljátszani biztosan jó móka. Mondjuk szerintem ez tipikusan az az eszköz, amit valaki a vásárlás első hevületében néhányszor használ, aztán elfeledve hever egy fiókban az első babacucc szanálásig.

kakijelző.jpg

A „kakijelző riasztó", ha a szag elkerülné a figyelmet...Más kérdés, hogy vajon milyen lehet a gyereknek egy ilyen műanyag bumszlin feküdni a nemes cél érdekében. Mondjuk nem tudom, milyen a hanghatás, de én biztosan komolyan meglepődnék, ha egyszer csak elkezdene zenélni és villogni valami a fenekem alatt, mikor jól végeztem dolgomat.

ibili.jpg

És itt az „iBili", hogy kellően korán megkezdjük a gyerek információtechnológiai nevelését. Csak nehogy rajta felejtsük a bilin...Persze lehet, hogy egy nehezen biliző gyereket ezzel rá lehet kapatni a türelmes üldögélésre, csak ne csodálkozzunk, ha ez után csak kütyüvel a kezében hajlandó majd a munkafolyamatot ismételni, illetve ha az átlagnál majd gyakrabban kéreckedik bilire.

Amúgy éppen a bilivel kapcsolatban akartam megjegyezni, hogy például az útibilit nagyon hasznos találmánynak tartom. Persze a régi műanyag biliket is lehetett utaztatni, de azért jóval bonyolultabb dolog volt elcsomagolni, mint a mai összecsukhatós fajtákat, amiről az ember csak leszedi a nylont a termékkel és kidobja, mint amikor a kiürítéssel, tisztogatással még külön kellett foglalatoskodni. Most egy dologra kell figyelni, hogy ne omoljon össze a gyerek alatt. Mi mindenesetre nagyon jó hasznát vettük, mert bárhol ki lehetett tenni az út mentén, parkolóban, és nem kellett a gyakran higiéniailag nagyon is kétes közös WC-ket használni.

kesztyű.jpg

Egy kicsit még mindig ennél a területnél maradva, a WC fogó kesztyű valóban jó lehet a kapaszkodó kis kezekre, mert nekik még másként nem megy. Bár én inkább fognám, hogy ne érjen az ülőkéhez, ha nem otthon vagyunk.

óra.jpg

Ha esetleg a gyerkőc nem érezné, hogy kell, majd az óra figyelmezteti, de vajon honnan tudja jobban?

csuklótörlő.jpg

Kicsit távolodjunk el az alsó fertálytól, bár nem véletlen, hogy ez a terület sokakat megihlet. A csuklóra erősíthető kis rongy akár praktikus is lehetne, hiszen mindig kéznél van, ha meg kell törölni a gyerek száját, orrát, az már egy másik kérdés, hogy az anyuka mit gondol hosszú távon a csuklóján libegő taknyos vagy nyálas rongyról.

oldalas.jpg

mobilrágóka.jpg

Az oldalas vagy telefonos rágókához nem nagyon van mit hozzátenni, legfeljebb, hogy az előbbi inkább kutyajátéknak néz ki. Az utóbbival kapcsolatban pedig ne csodálkozzunk, ha később a gyerek a telefonunkat is előszeretettel fogyasztja majd.

felmosó.jpg

A felmosóvá vagy portörlővé avanzsált gyerek kétségtelenül praktikus, bátorítsuk, hogy jó alaposan mássza körbe a sarkokat is, hogy arra se legyen gondunk.

ülésborító.jpgItt a kérdés már csak az, hogy hogyan fogjuk meg utána a hordozót? Illetve, hogy az így bezsákolt gyerek meddig marad meg a kétségtelenül dizájnos burkolatban.

kutacsvédő.jpg

Nagy kedvencem a fejvédő, mert ilyet élőben, kutacsvédős változatban láttam én is, kár, hogy szegény gyerek kis űrlénynek néz ki benne.

hasizenélő.jpg

Aztán itt a végére két ötlet az anyukáknak is, hogy ne érezzék magukat elhanyagolva. A hasra rakható zenélő öv zenét szolgáltat a bent lévő babának, mondjuk az nem derül ki, hogy kifelé is hallatszik-e. De talán anyuka hangja is megteszi, ha csak nem énekel nagyon hamisan, ráadásul később altatáskor nehéz megmagyarázni a gyereknek, hogy azért akarunk rátuszkolni egy ilyen övet, hogy megnyugodjon.

hányózacskó.jpg

(via)

Az illatosított hányózacskót pedig talán nem kell túlbeszélni, nincs az az illat, ami a hónapokig tartó reggeli vagy egész napos rosszulléteket kellemesebbé tehetné.

Szerintetek melyik a legextrémebb? Esetleg találkoztatok még ennél is vadabb dolgokkal? 

Ha szeretnétek megosztani ti is történeteiteket vagy tapasztalataitokat, akár a többiekkel is, várjuk a leveleket az anyamamablog@gmail.com-ra, vagy megtaláltok minket a Facebookon is.

{AnyaMama}

8 komment

gyerek anya baba kisebbek

A bejegyzés trackback címe:

https://anyamama.blog.hu/api/trackback/id/tr725625974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

D2 2013.11.12. 09:30:43

Amikor volt csúszkálósom, mindig a portörlős ruha volt az álmom :)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.11.12. 10:40:11

a lista végtelen. az utóbbi 15 évben nem láttam olyan csecsemőt aki befért az ágyába a sok bizbasztól. légzésfigyelő, bébimonitor, lógócsillogómobil garmadával, fejvédő párnák tömkelege, később formatervezett csecsemőfürdetőkád, ülőkád, hajmosókeret arcvédésre, önringató bébihinta, tenyérbe passzoló lapos hőmérő, hőmérős cumisüveg, cumisüvegtartó, mikrós fertőtlenítő, csecsemőszájba formatervezett kanál-villa, zenétjáccó fülpárna meg a jóisten tudja mennyi féktelen marhaság.

(a szomszéd kisgyereknek vettem egy cuki régivágású plüssmacit ajándékba, aszonta az annya, hogy nahát ilyet is lehet kapni még? mer az előző gyereknek se volt már, ő hat éves. )

AnyaMama 2013.11.12. 10:40:52

@helianthus983: Ez komoly? És egyenként kellett beletenni? :-)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.11.12. 18:39:18

@helianthus983: van ami jó valamire, nyilván. de ha belépsz egy babás háztartásba, lassan meg se találod a gyereket a kellékek alatt :)
{AnyaMama}
süti beállítások módosítása