Friss topikok

Facebook

Blogajánló:

Címkék

agresszió (1) ágy (1) ajándék (1) állat (2) altatás (1) alvás (5) Andy Warhol (1) Angelina Jolie (1) anya (24) anyák napja (1) anyaság (1) apa (12) autó (1) baba (16) babakocsi (1) babar (1) baleset (1) bántalmazás (1) Barack Obama (1) barát (1) BBC (1) beszéd (1) betegség (1) bikini (1) biztonság (6) blog (1) blogindító (1) bölcső (1) bölcsőde (1) Boyhood (1) család (4) császármetszés (1) csecsemő (1) Dave Young (1) daycare (1) demográfia (1) depresszió (1) dicséret (1) dilemma (1) Disney (2) divat (3) dizájn (1) egészség (8) Egyesült Államok (1) elalvás (1) életmentés (1) erdei iskola (1) erőszak (1) eszköz (1) étkezés (3) fagyi (1) fegyelmezés (1) feladat (1) félelem (1) féltés (1) felvételi (1) fenyítés (1) férfi (2) férj (1) film (1) fiú (1) foci (1) fotó (12) fotózás (1) függés (1) fulladás (1) gasztro (1) generáció (1) Guiness rekord (1) gyerek (92) gyerekek (1) gyerekmunka (1) gyereknevelés (1) gyerekszáj (1) gyermekjogok (1) gyűjtés (1) haj (1) halál (1) házasság (1) házimunka (1) hercegnő (1) hétköznap (1) hiszti (1) hobbi (1) hőség (1) humor (1) húsvét (1) időbeosztás (1) idős (1) időzavar (1) internet (5) iskola (8) iskolakezdés (1) játék (4) jelnyelv (1) jogok (1) kaland (1) kamasz (1) karácsony (1) Karácsony (1) karrier (1) Katalin hercegnő (1) késés (1) Kína (1) kisebb (1) kisebbek (2) kismama (1) költségek (1) kommunikáció (1) könyv (1) korcsolyázás (1) korhatár (1) középső (1) közlekedés (2) köznevelés (1) kreatív (2) különóra (1) kultúra (1) kutatás (2) kutya (3) Lackfi János (1) lakberendezés (1) lány (1) lelki (1) Lenore Skenazy (2) lista (1) lótusz szülés (1) maci (1) maszat (1) mellrák (1) menza (1) mese (2) mozgás (1) mozi (2) munka (5) művészet (2) múzeum (1) Nagy-Britannia (1) nagyobbak (1) nevelés (14) Norvégia (1) nosztalgia (1) Now I lay me down to sleep (1) nyár (3) nyaralás (1) oktatás (7) oltás (1) olvasás (3) önbizalom (1) öröklés (1) otthon (1) óvoda (2) pedagógia (1) pedálos (1) pizsama (1) pizza (1) placenta (1) pornó (1) pszichológia (1) pszichológus (1) repülő (1) retro (1) Save the Children (1) Steve Hanson (1) stressz (1) Svájc (1) számítógép (1) szín (1) színház (1) szoptatás (5) szülés (5) születés (2) születésnap (2) szülinap (1) szülő (8) szünet (1) tanács (2) tanácsadó (1) tanácsok (1) tankönyv (1) tanszer (1) tanulás (3) társasjáték (1) technológia (1) terápia (1) terhesség (3) természet (1) test (1) testvér (2) testvérek (2) tetoválás (1) tigrisanya (1) tipp (1) tippek (2) tojás (1) torta (1) továbbtanulás (1) trauma (2) újév (1) újszülött (1) UNICEF (1) ünnep (1) utazás (3) üzenet (1) vakáció (1) válás (1) vallomás (1) Varró Dániel (1) vélemény (2) vendégposzt (3) verés (2) videó (2) vízimentés (1) zaklatás (2) zene (1) Címkefelhő

18. november

Kiskutya, kisgyerek… mi kell még?

Bár nincs kutyánk, egyre nehezebben tudunk ellenállni itthon a rohamoknak, hogy ugyan legyen már egy, pláne, amikor az ismerősi, rokoni körbe egyre több helyütt jelenik meg egy-egy kedves kis állat.

1_2.jpg

Ha nem kutya, akkor legalább cica, ha nem az, akkor legalább nyúl vagy teknős. Persze legbelül egyetértek a gyerekekkel, hiszen én is ilyen voltam, kezdtem egy zebrapinttyel, ami véletlenül repült be a lakásunkba, végül nálunk maradt. Aztán egy alkalommal elfelejtettem neki enni és inni adni pár napig, és akkor a szüleim azt mondták, hogy egyelőre ennyit az állattartásról, legalábbis számomra. Pinty ment az unokatesómékhoz.

Mentségemre legyen mondva, hogy még eléggé fiatalka voltam, még iskola előtt, de felelősségtudatom még biztosan nem volt ez iránt a kismadár iránt, így azóta, okulásként mesélem mindig a történetet. Persze a gyerekeknek is. Aztán persze lett hörcsög, papagáj, teknős, tengerimalac, degu és nyúl is az évek során. A kutya és a macska viszont kimaradt, lakásba nem lehetett ilyen állatot hozni.

És most én is itt tartok, hogy csak akkor, ha ti foglalkoztok vele, etetitek, tisztítjátok stb., és kutya, macska nem. Egyelőre..., bár ahogy a lányom érdekérvényesítő képességét ismerem, soha ne mondd, hogy soha.

5.jpg

Van, azonban, ahol tejesen másként gondolkodnak a szülők. Jessica Shyba praktikusan együtt altatja a kisfiát Beau-t és a kölyökkutyájukat Theót. A családban szokássá vált, hogy kutya és gyerek együtt tér nyugovóra. Jobban mondva, a képek tanúsága szerint inkább egymás hegyén-hátán.

Theót 7 hetesen fogadták örökbe egy menhelyről. Egyébként a gyerekek karácsonyi kívánsága volt a kutyus még tavaly. Alighanem sok családban fogalmazódnak meg hasonló gondolatok azokban a bizonyos levelekben.

2_3.jpg

4_2.jpg

Ha szeretnétek megosztani ti is történeteiteket vagy tapasztalataitokat, akár a többiekkel is, várjuk a leveleket az anyamamablog@gmail.com-ra, vagy megtaláltok minket a Facebookon is.

 

{AnyaMama}

19 komment

gyerek kutya alvás

A bejegyzés trackback címe:

https://anyamama.blog.hu/api/trackback/id/tr185641132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsoka78 2013.11.18. 09:54:21

Szerintem a macska semmivel nem rosszabb, mint egy tengeri malac, nyúl vagy hörcsög, nekem ezek mind voltak lakásban. A macskával legalább tud játszani, ez a többiről nem mondható el, és semmivel nem büdösebb, esetleg vedléskor a szőr okoz gondot, de egy rövid szőrű macskánál nem annyira gáz, ez tapasztalat. Kutyát nem tartanék lakásban, sokkal több időt és törődést igényel és költségesebb, mint egy macska.
Persze nem fogják kizárólag a gyerekek gondozni, de jó alkalom, hogy megtanulják a felelősség vállalást, pl. etetni kell. De a szülőnek akkor is be kell szállni a gondozásba, mert a gyerek néha bizony elfelejtkezik róluk, mint ahogyan te is, de én számon szoktam kérni, hogy az etetés az ő dolga, az alom takarítása nyilván nem.
Ezért nincs nálunk egy csomó állat, amiket a gyerekek akarnak meg amiket ránk akartak tukmálni, mert a gyerek mennyire fog neki örülni, csak annyi, amennyivel én egyedül is megbirkózok. Ez most két macska kertes házban.

reepach 2013.11.18. 21:00:49

@zsoka78: kutyát az udvaron kell tartani. Lakásba legfeljebb macskanagyságú kutya való. Csivava, selyempincsi meg hasonlók.

zsoka78 2013.11.19. 08:07:44

@reepach: Lehet, hogy félre érthető voltam, én semmilyen kutyát nem tartanék lakásban, még kicsit sem. Az szerintem az állatnak csak szenvedés.

reepach 2013.11.20. 08:14:01

Termeszetesen ez a jessicanak szolt.

oleszt 2013.11.20. 14:26:45

Nálunk (is) önkormányzati rendelet van arra, hogy mekkora kutya tartható lakásban. Mikor az egyik lakó bejelentette náluk, hogy a 10. emeleten 4 kutyát tartanak, abból 2 óriási dog akkor kijöttek, és közölték, hogy mivel a légköbméter meghaladja az előírt mértéket személyenként (ebbe a kutyákat is beleértve) nem szabálytalan a tartásuk. Az nem számít, hogy az öregek és gyerekek félnek tőlük, és tele van sz_rral az egész környék. Szóval már több joga van egy állatnak mint egy embernek. Nem tudom megérteni, hogy lehet fontosabb egy bármilyen állat egy embernél. Ez a cikkben szereplő anyukára is vonatkozik. Nálunk én fekszem a gyerek mellé míg elalszik, nem a kutyát küldöm oda...

michelle4150 2013.11.22. 12:55:09

Nem olvasom ezt a blogot, csak emiatt a cikk miatt tévedtem ide. Sajnos. Mert csak jól felidegesítettem magamat. Itt valóban ANYÁK kommentelnek??? Mert akkor elszomorító a helyzet...
'A macskával legalább tud játszani, ez a többiről nem mondható el, .... Kutyát nem tartanék lakásban, sokkal több időt és törődést igényel és költségesebb, mint egy macska." - Miért, egy kutyával nem tud játszani a gyerek? Egy kutya 1000x értelmesebb, mint egy macska vagy bármelyik másik állat. Ennek a kisfiúnak kiegyensúlyozottabb gyerekkora lesz, mint más gyereknek, ahol a családban nincs állat. Itt már olyan kötelék alakult ki a kisfiú és a kiskutya között, ami egész gyerekkorában végig fogja kísérni. Egymás barátai lesznek. Nem, egy kutya semmivel nem költségesebb, mint egy macska, és igen, többet kell vele törődni, mert sokkal fejlettebb személyisége van, mint egy macskának. Emiatt rengeteg dologra fogja megtanítani a kisfiút. Az állatok szeretetére, a barátságra, a felelősségre.
"Lehet, hogy félre érthető voltam, én semmilyen kutyát nem tartanék lakásban, még kicsit sem. Az szerintem az állatnak csak szenvedés. " - Gratulálok, ilyen felfogás miatt vannak tele a menhelyek! Mitől lenne jobb egy gyepin a kutyának, mint egy meleg otthonban, szerető családban? Tény, hogy a nagy testű kutyáknak nagyobb élettér kell, de erre is van megoldás, sétálni, kirándulni, sportolni kell vele, ami az embernek és gyereknek is ajánlott,sőt előnyös, nem mellesleg....
"Nálunk én fekszem a gyerek mellé míg elalszik, nem a kutyát küldöm oda... " Nem gondolom, hogy ez az anya rossz anya lenne amiatt, mert nem ő fekszik oda a gyereke mellé. Nem gondolom, hogy odafektette a kutyát, talán véletlenül alakult ki ez a szokás. Kérdem én, hogy Ön mindig ott fekszik a gyereke mellett, míg az napközben alszik? Véletlenül nem akkor mos, mosogat, pakol, vasal inkább... ? Na ugye....
Nemrég olvastam valahol, hogy a kutyák a kapott szeretetet hatszorosan adják vissza. Ezt csak megerősíteni tudom, sőt! És nagyon sajnálom, hogy az itt kommentelőknek ebben nincs része. Kívánom, hogy egyszer legyen!

enil 2013.11.22. 23:23:51

Kutyat lakasban tartani egyszeruen nem higienikus. Mondjuk azt sem ertem, h. mit kell annyit buzulni egy kutyaval. Sokan tobb nyelves puszit adnak nekik, mint pl. a parjuknak, ill. tobbet foglalkoznak vele, mint a sajat kolykeikkel. Ja, mert 6x annyi szeretet ad...a gyerekkel meg nem eri meg annyit szenvedni...he? O max annyira szeret, amennyire te ot...

oleszt 2013.11.23. 12:13:38

@michelle4150: én is gratulálok, a hozzád hasonló felfogásúak miatt kell kutyaszarban iskolába menni, és lehet 10. emeleten dogokat tartani. Magyarországon először a másik ember tiszteletét kellene megtanulni. Te is gyerektelen vagy, mert sajnálod rá az energiát, és a kutyádat csókolgatod a férjed helyett? Egyébként nem fekszem végig a gyerek mellett, hanem míg el nem alszik beszélgetek vele, mesélünk, ilyesmi, utána intézem a dolgaimat. Ezt semmilyen kutya nem pótolhatja. És vannak panellakásba való állataink, mert az a gyereknek jó, és nem zavarják a többi lakót.

michelle4150 2013.11.23. 17:01:23

Mielőtt véleményt nyilvánítanak, érdemes lenne nem a levegőbe beszélni, hanem utánaolvasni. A macskák bizonyítottan több kórokozót hordoznak, mint a kutyák. De végül is nem értem, mindenki hordoz kórokozókat, akár a szülő is átadhat bármit a gyerekének, akaratlanul is. Azt hiszem, ennyit erről.
"ill. tobbet foglalkoznak vele, mint a sajat kolykeikkel" Elnézést, én javítanék Ön helyett is: a GYEREKÜKKEL! Meglehetősen csúnya dolog ANYAKÉNT "kölykeikkel" illetni mások gyerekeit. Sokat elárul rólad....
"a hozzád hasonló felfogásúak miatt kell kutyaszarban iskolába menni" - Mint már említettem, ahogy szülő és szülő, úgy gazdi és gazdi között is van különbség.Mert ez nem a kutyát minősíti, hanem a gazdit. Nem értem egyébként az összefüggést, Ön szerint senki a világon ne tartson kutyát?? Ön mindig ott van, mikor a gyereke eldob az utcán egy csokispapírt? Vagy biztos benne, hogy sosem szemetel? Pedig ő egy gyerek, és nem egy kutya.
" Te is gyerektelen vagy, mert sajnálod rá az energiát, és a kutyádat csókolgatod a férjed helyett?" - Igen, gyerektelen vagyok (egyelőre), de ez nem energia kérdése. A kutyámat nem csókolgatom, hanem simogatom, és képzelje, a párom is így tesz. Sőt, a gyerekünk is így fog tenni. Mert erre szeretném majd nevelni.
"Ezt semmilyen kutya nem pótolhatja" Egyetértek, de ezt eddig nem is vitatta senki. Itt a kérdés a gyerek és a kutya együttélése volt, nem mondtam sem én, sem más, hogy egyik jobb, mint a másik.
" És vannak panellakásba való állataink, mert az a gyereknek jó, és nem zavarják a többi lakót. " Kíváncsi lennék, milyen pannellakásba való állatokra gondol? A macskára, aminek a szőrével tele van a lakás, és nem egy gyereknél allergiát okoz? Vagy hörcsögre, ami büdös? Állatokról van szó, nem agyonsterilizált élőlényekről. Mindegyik tartásának megvan a maga szépsége, de az árnyoldala, sőt veszélye is. A kutyám sose zavart senkit a házban, sőt imádják a szomszédok, és ha hétvégén van időnk, és összejövünk, őt is áthívják, kap finom falatokat, és játszanak vele. Ja, és imádják egymást a szomszédom macskájával is! Egyébként pedig teljesen biztos benne, hogy mi a gyerekének jó? Vagy talán csak azért jó, mert Ön úgy gondolja?
Mindenki úgy neveli a gyerekét, ahogy ő jónak látja, és az nem valami rossz vagy bűnös dolog, ha egy család a gyerek mellett kutyát tart. Ugyanígy tarthat halat, macskát, degut, hörcsögöt, papagájt. Egyik sem elítélendő dolog.

zsoka78 2013.11.25. 11:21:46

@michelle4150: Már megbocsásson, de mielőtt ítéletet mond, próbálja meg értően elolvasni a kommentemet. Én a lakásban tartható állatokról beszéltem, és a kutyát nem sorolom oda. Ezek alapján a lakásban tartható állatok közül a macskával tud játszani a gyerek, a kutyával nem, mivel lakásban nem tartunk kutyát. Az kertes házba való. És többek kerül, mint egy macska: chip, veszettség elleni oltás évente, féreghajtó egy 5 kg-os macskának kevesebbe kerül, mint egy közepes kutyának, a kajáról nem is beszélve, sokkal többet eszik, mint egy macska. A macska nem sz@rja körbe a bejárót, hanem alomba egy helyre intézi a dolgát, sokkal könnyebb takarítani egy almot, mint az egész udvart. Egy macska nem nyalja össze a gyereket, miután a trágyadombon jót evett a disznósz@arból. Tudja nem mindenki olyan kertes házban lakik, ahol a "kert" 20 m2, és a kutyán kívül nincs semmi állat. Egy macska nem fogja megharapni az éppen nagyon érdeklődő korban lévő 1-2-3 éves gyereket, mert oda megy megnézni mit eszik, vagy éppen akkor jut eszébe megsimogatni, mikor eszik. És ne jöjjön azzal, hogy ez csak nevelés kérdése. Egy kutya akkor is kutya és bármikor megkaphatja a gyereket, ha az olyat csinál, ami neki nem tetszik, akár akarva, akár akaratlan. Azon, hogy melyik állat hordoz több kórokozót lehetne vitatkozni, de semmi értelme, ilyen alapon ne vegyünk levegőt se, mert tele van bacilussal, vírussal, stb. Hirtelen ennyi jutott eszembe. Volt kutyám is meg macskám is, tapasztaltam mind a kettő tartását, de a hozzászólásaiból ítélve Ön még macskát nem tartott. Mellesleg én azért írtam le a gondolataimat, mert aki még nem tartott semmilyen állatot, annak nem biztos, hogy minden eszébe jut ami az állattartással jár, és nem akarom mindenáron másra kényszeríteni a véleményemet, de lehet, hogy valaki örül neki, ha ez is tudomására jut, mint információ az állattartásról. És szerintem az a felelős állattartás, hogy inkább nem tart állatot valaki, mert soknak találja a bajt vele, mint az, hogy van kutya a lakásban, mert milyen jó a gyereknek, van állat, de nincs kedve levinni senkinek és mikor végre kilépnek a lakás ajtón szegény kutyával, az már nem bírja tovább és a lépcsőházban vagy a liftben intézi el dolgát. Ilyen kutyatartók is vannak, nem mindenki tökéletes, mint Ön. Örüljön neki, hogy olyan kivételes helyzetben van, hogy senkit nem zavar a környezetében a kutyája. A gyerek neveléséről pedig majd akkor nyilvánítson véleményt, ha nevelt már gyereket, nem pedig valamelyik rokonánál látott.

imádom Vagin prof. legkisebb lányát 2013.11.25. 20:10:43

@zsoka78:
A 78 ugye a mellbőséged cicus, mert az IQ-d nem lehet, az egyértelműen kisebb mint a cipőméreted!
Én egy kis erzsébeti házban nőttem fel, 5x2 m-es előkert, 5x8 m-es hátsó kert és kapaszkodj meg, úgy tanultam meg járni, hogy a komondorunk szőrébe kapaszkodtam. Loncsos is volt, büdös is volt, de arról a szagról a mai napig a nyugalom, a biztonság jut eszembe. És nem volt megkötve, asztalos nagybátyám csinált neki egy rugós kutyaajtót és kedve szerint járt ki.be, csakaz emeletre, a hálószobákba volt tilos felmennie. Azóta is mindig volt kutyám, még a Szőlő utcai panel 6. emeletén is (barna dobermann), és biztos lehetsz benne, hogy boldogabb, jobb élete volt, mint a magadfajták kertjében, félméteres láncra kikötött "természetes körülmények" közt sínylődő szerencsétleneknek! A két fiam és a kislányom is imádták, nem az volt a probléma, hogy kire kell rálőcsölni a sétáltatást, hanem ki van büntetésben, és ezért NEM SÉTÁLHAT VELE! Az unokáim szerencsére már nem ebben az elbaszott, gyűlölettől fröcsögő országbsn élnek, nekik abszolút természetes a tolerancia, hogy az egyik szomszéd ridgebackot, a másik sziámi macskákat, a harmadik meg törpelovat tart, nekik meg erdélyi kopójuk, illetve a másik családban két stafijuk van. Érdekes, a kutyák is sokkal nyugodtabbak, barátságosabbak mint a magyar infernoban szokásos. És senkiben a környezetükben nem merül fel, hogy nincs náluk rendben valami. És ehhez elég annyi, hogy betartják a kutyatartás írott és íratlan szabályait.

További jó gyűlölködést.
És lehet 10. emeleti garzonban barzojt is tartani, ha _RENDESEN_ kimozgatják.

zsoka78 2013.11.26. 09:07:21

@imádom Vagin prof. legkisebb lányát: Ha elolvasnád, mit írtál te és mit én, akkor rájönnél, hogy te gyűlölködsz. Nem is értem ezt a fröcsögést, annak amit te írtál semmi köze ahhoz, amit én. Teljesen másról beszélsz, fel sem fogtad a hozzászólásom mondanivalóját. Semmi bajom az állattartással, világosan leírtam, hogy azokkal van bajom, akik nem gondolják végig, mivel jár egy állat tartása. Sosem tartottam megkötve kutyát, nem tudom milyen alapon ítélkezel, egy szóval sem írtam ilyet. Biztos jól érezte magát a kutyád 50 m2-en, mikor meg kiszabadult a friss levegőre, akkor meg 5 m-es pórázon sétáltatva, ez aztán a szabadság! Végül is mi emberek is kibírnánk 2x2 m-es szobában életünk végéig és biztosan nagyon jól is éreznénk magunkat.

szmoker (Homo Trollicus) 2013.11.26. 13:41:54

Azoknak a gyerekeknek bizonyítottan erősebb az immunrendszere, kevésbé hajlamosak az allergiára, akik állatokkal (kosszal) együtt nőttek fel. Könnyebben illeszkednek be társaságba is.

A kutya helye meg a gazdája / falkavezére mellett van. Ugyanis sokkal fontosabb neki a társaság, mint a "természetes körülmények".
Természetes körülmények, ja. Kb. 50 ezer éve nem élnek természetes körülmények között, mi a túróról beszéltek?

szmoker (Homo Trollicus) 2013.11.26. 13:43:02

@zsoka78: aki pórázon sétáltatja a kutyáját, az nem lehet sikeres ember.

zsoka78 2013.11.26. 15:40:57

Én is tarok állatokat, mindössze annyit írtam, hogy kutyát nem tartanék panelban, arra inkább más állatot javaslok annak, aki állatot akar tartani. Mit nem lehet ezen megérteni? El kéne olvasni az összes hozzászólást, értelmezni, utána véleményt nyilvánítani ítélkezés nélkül.

alte trottel 2013.11.26. 21:02:27

@zsoka78:
Túlbecsülték az IQ-dat, szerintem maximum a harisnyanadrágod méretével vetekedhet (1-5)

"A kutya az a farkas, amelyiknek természetes környezete az ember."
(Csányi Vilmos)

Nézd, kedves ifjú és bohó nőszemély, nekem pl. vespophobiám van, több mint hatvan éve. Gyerekkoromban ugyanis mezítláb ráléptem egy lódarázsra. Azóta a frászt hozza rám az összes sárga-fekete zümmögő izé. Viszont nem akarom megmagyarázni, hogy a méhekig bezárólag ki kéne irtani az összeset, mert (és itt jönne a szörnyűségek felsorolása). Neked is jobb lenne, ha először magadban tisztáznád, hogy miért rettegsz a kutyáktól és szakértői segítséggel próbálnál kigyógyulni és nem névtelen fórumokra öntenéd ki a hagymázaidat.

AnyaMama 2013.11.26. 23:13:47

@imádom Vagin prof. legkisebb lányát: @alte trottel: A vélemények persze lehetnek homlokegyenest különbözőek, de próbáljunk már a kulturált hangnem keretein belül maradni. Miért kell a másikat becsmérelni a kommentben

alte trottel 2013.11.26. 23:27:12

@AnyaMama:
Kedves Húgom!
A vélemény és az alsó fertály egyik (hátulsó) nyílása közötti dialektikus összefüggésről szól egy angol közmondás (mindenkinek van és senki sem kíváncsi a máséra). (Ez most kellően decens megfogalmazás volt?)
Viszont a _TÉNYEK_ már más kategória. A tényekről más tavaris Dzsugasvili is megállapította, hogy makacs dolgok és nem érdemes velük vitatkozni. Márpedig itt sok intellektuális fárosz oly mértékben él vissza a Lex Simicskával, amitől már ledobja a kultúra az ékszíjat! És hogy pont hetvennyolcadik zsóka került a szórásba? Hát így járt. Ő írta az utolsó "intellektuálisan kihívásokkal küszködő" hsz-t. És nagyjából a legmakacsabbul ragaszkodik a hülyeségeihez. Ennyi.
(Ja, nyugalmazott agrármérnök, állattenyésztő és cca 60 éve kutyatartó és kiképző vagyok. Elég ennyi?)
{AnyaMama}
süti beállítások módosítása